Press Release: MultiTouch vahvistaa hallitustaan

September 13, 2011

Press Release in downloadable format:

 • Finnish PDF

 • Suuria monikosketusnäyttöjä valmistavan MultiTouch Oy:n hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Norvestian sijoitusjohtaja Juha Mikkola. Uusina jäseninä hallitukseen yhtiökokous valitsi Veritaksen sijoitusjohtaja Staffan Sévonin sekä Kaliforniassa asuvan Harri Okkosen, jolla on pitkä kokemus kansainvälisten yritysten kehittämisestä. Hallituksessa jatkavat Helsingin Yliopiston professori Giulio Jacucci sekä MultiTouchin teknologiajohtaja Tommi Ilmonen ja toimitusjohtaja Petri Martikainen.

  Suomen Teollisuussijoitus ja Eläkevakuutusosakeyhtiö Veritas sijoittivat elokuussa yhteensä 2 miljoonaa euroa MultiTouchiin. Sijoitus kohdistui kasvun kansainväliseen kiihdyttämiseen. Yhtiön aikaisemmat omistajat, sen perustajajäsenet ja aloitusrahasto Vera, jatkoivat omistajina.

  – Olen hyvin iloinen voidessani hallituksen puheenjohtajana vauhdittaa entisestään MultiTouchin kansainvälistymistä. MultiTouch laajenee parhaillaan erityisesti USA:ssa ja Aasian voimakkaasti
  kasvavilla markkinoilla, sanoo puheenjohtaja Juha Mikkola.

  – Multitouch on lyhyessä ajassa pystynyt luomaan tuoteportfolion ja aseman kansainvälisillä
  markkinoilla. Ihmiset vaativat yhä luontevampia käyttöliittymiä, mikä kasvattaa tuotteidemme kysyntää kaikkialla maailmassa, kertoo toimitusjohtaja Petri Martikainen.

  MultiTouch kehittää ammattikäyttöön suuria monikosketusnäyttöjä ja -ohjelmistoja. LCD-näyttöjä voi yhdistellä suuriksi kokonaisuuksi ja pinota toistensa päälle. Ohjelmistot tunnistavat rajattoman määrän kosketuspisteitä, käyttäjien kädet ja esineitä. MultiTouchin tuotteita käytetään yli 40 maassa eri puolilla maailmaa vähittäiskaupassa, messuilla, museoissa, infoseininä, baareissa, opetuksessa, taideteoksissa ja muussa ammattikäytössä. Yhtiön pääkonttori on Helsingissä ja muut toimipisteet New Yorkissa sekä Piilaakson Santa Clarassa.

  Lisätietoja:
  Juha Mikkola
  Sijoitusjohtaja, Norvestia Oyj
  puh. 050 5900 522
  sähköposti: etunimi.sukunimi@norvestia.fi

  Petri Martikainen
  Toimitusjohtaja, MultiTouch Oy
  Puh. 050 550 0666
  sähköposti: etunimi.sukunimi@multitouch.fi

  Lyhyesti MultiTouchista suomeksi:
  http://multitouchv2.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2010/11/Multitouch-Facts-FI.html

  Lehdistökuvia:
  http://multitouch.fi/about-2/photos/

  Muita MultiTouch-videoita:
  http://www.youtube.com/multitouchfi

  MultiTouch Twitterissä:
  http://twitter.com/multitouchfi